Stichting KWIL

Stichting KinderWerk Leeuwarden

Stichting KinderWerk Leeuwarden

Jeugdland

Jeugdland kinderspelweek (in 2023)

Jeugdland 2020 en 2021 zijn vanwege de Corona-maatregelen geannuleerd. Helaas hebben we ook voor 2022 moeten besluiten geen Jeugdland te organiseren. Maar in 2023 zal er wél een Jeugdland zijn!

Jeugdland is de grootste activiteit van Stichting KWIL. Elk jaar vindt Jeugdland plaats in de laatste week van de zomervakantie op sportterrein Nijlân. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen een week lang elke dag allerlei activiteiten rondom een thema doen. Er zijn ruim 50 vrijwilligers die de 100-250 kinderen bij deze activiteiten begeleiden. Op maandag is er altijd het hutten bouwen. Afhankelijk van het thema gaan we van hout en spijkers strandhutten, boten, hoofdkwartieren of andere ‘hutten’ bouwen. 

Op dinsdag bestaat de dag uit vier dagdelen. Een dagdeel creatief, een dagdeel sportief, een dagdeel waterspelen en een dagdeel spel. Een aantal onderdelen keren elk jaar terug zoals de tobbedansbaan en het maken van tentaankleding. Op woensdag en donderdag gaan de groepen langs grotere dagdelen van twee uren. Niet alle groepen doen dus dezelfde activiteiten op dezelfde dag. Alle activiteiten proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij het thema. Op vrijdag hebben we een instuif en staat het terrein vol met allerlei luchtkussens en spelletjes waar de kinderen vrij mogen spelen. De afgelopen jaren hebben we de week afgesloten met een knetterend optreden.

Elke dag worden de kinderen in vier groepen ingedeeld. Deze groepen hebben de kleuren rood, geel, groen en blauw en krijgen afhankelijk van het thema ook groepsnamen. De groep bestaat uit ongeveer 15 vrijwilligers en twee hoofdleidingen. De 15 vrijwilligers zijn spel- of groepsleiding. De hoofdleidingen zorgen er voor dat alles soepel verloopt binnen hun groep. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en ouders.

De kinderen mogen één avond blijven slapen. Dit kan op dinsdag, woensdag of donderdag. Ook dan hebben we natuurlijk een leuk programma. We hebben een spelencircuit, het populaire Koekkiemonsterspel en we sluiten de avond af met een broodje bakken bij het kampvuur. Vlak voor dat de kinderen gaan slapen wordt er natuurlijk ook een mooi verhaal voorgelezen.

Jeugdland 2023 heeft als Thema: En de verdwenen letters en vindt plaats van 28-08 tot en met 01 september 2023

De spelen sluiten zoveel mogelijk aan bij het thema en ook het Jeugdlandlied wordt volledig in stijl gecomponeerd. De kinderen worden bij de kassa ingedeeld in vier kleuren, de hele week zullen ze in diezelfde kleur en dus met dezelfde begeleiding het programma doorlopen.

Maandag10:00 – 16:00 Tenten bouwen en versieren en teambuilding 
Dinsdag10:00 – 16:00 Vier dagdelen, denk aan sport en knutselen
Woensdag10:00 – 16:00 Twee langere dagdelen, denk aan Tobbedansen
Donderdag10:00 – 16:00 Twee langere dagdelen, denk aan Buikglijden
Vrijdag10:00 – 14:00 Spelinstuif en workshops.

Extra Begeleiding 

Wij bieden kinderen met een beperking extra begeleiding zodat ook zij mee kunnen doen met Jeugdland. U moet hierbij denken aan kinderen met een verstandelijke beperking of een gedragsprobleem.

Op Jeugdland zijn de kinderen verdeeld over 4 groepen. Binnen twee van deze groepen zijn extra begeleiders aanwezig. Kinderen die onder deze begeleiding vallen, volgen zoveel mogelijk het reguliere programma. Waar nodig wordt een activiteit aangepast of vervangen. De kinderen en extra begeleiders blijven de hele week in de zelfde samenstelling om extra structuur en zekerheid te bieden.

Voor extra begeleiding moet u uw kind voor 15 juli 2023 vooraanmelden. (opgave is verplicht) Bij de opgave dient u te vermelden waarom uw kind extra begeleiding nodig heeft.

Opgeven doet u door via deze link het voorlopige aanmeldformulier te vullen. Dit is nog geen toezegging. Binnen vier weken neemt de Coördinator Extra Begeleiding contact met u op per telefoon om te bespreken of we voldoende informatie hebben. Na 15 juli ontvangt u per mail eventueel bevestiging dat uw kind mee kan doen in deze groep. Voor meer informatie, opgave en vragen over of uw kind in aanmerking komt voor de extra begeleiding kunt u contact opnemen per mail info@kwil.nl.

Leeftijden 
Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom bij onze week. Ook kinderen die daar net buiten vallen kunnen deelnemen, maar dat moet dan eigen keus zijn en altijd in overleg vooraf of aan de kassa. Als wij uw kind te jong inschatten, is deelname helaas niet mogelijk.

Nachtprogramma
De kinderen mogen één nacht blijven slapen op Jeugdland. Welke nacht ze willen slapen, geven ze op dinsdagochtend door aan de hoofdleiding. Het slapen kost geen geld en een ontbijt is inbegrepen. Denkt u wel om het ophalen van de slaapspullen ’s ochtends en het meebrengen van een lunch. Natuurlijk is er een spannend verhaal, een leuk spel en een kampvuur. De kinderen gaan om 16 uur wel eerst gewoon naar huis en eten daar. Om 19 uur zijn ze weer welkom op het terrein.

Busvervoer (onder voorbehoud)
De kinderen die in het bezit zijn van een weekkaart, kunnen tijdens de gehele week gratis gebruik maken van de stadsbussen van Arriva. ’s Ochtends stappen ze bij hun eigen halte in de wijk in en laten ze de kaart afstempelen. Op het station worden de kinderen opgevangen door vrijKWILligers in herkenbare hesjes waarna ze met de stadsdienst naar het terrein rijden. ’s Middags worden ze weer met diezelfde bus naar het busstation gebracht en zoeken ze zelf met onze hulp hun eigen stadsbus weer op. Wanneer er meer dan 5 kinderen tegelijk in één stadsbus gaan, rijdt er ook een vrijKWILliger van ons mee naar de eindhalte.

Let op: de stadsbus Lijn 4 vanaf het station naar Jeugdland, rijdt om 9:31 van het station weg. Dus zorg dat uw kind uiterlijk 9:14 op het busstation is.

’s Middags rijden de kinderen om 16:18 weer terug naar het busstation vanaf halte Bordineweg, eveneens lijn 4.

 
Kosten

Een dagkaart kost € 2,50
Een weekkaart kost € 8,50 (inclusief één overnachting)

Voorverkoop
De voorverkoopadressen waar u weekkaarten kunt kopen vanaf 1 juli …….. zijn (onder voorbehoud) de volgende:

 • Transvaalwijk          Jumbo, Eksterstraat 32
 • Cambuursterpad     Jumbo Cambuurplein 66 (Hoofdsponsor)
 • Camminghaburen   DA Pijl, Lieuwenburg 136 
 • Centrum                De Lektuurhal, Over de Kelders 10
 • Huizum                  De Friese Schrijfkamer, Schrans 54
 • Cambuursterhoek   Primera Post, Cambuurplein 3A 
 • Aldlân                    Double FF, Stinzenflora 159 
 • Potmarge               Eatcorner de Potmarge, Drachtsterweg 2
 • Bilgaard                 Uw groenteman, Bilgaardpassage 7 
  Ook kunt u verkooppunten herkennen aan het Jeugdlandlogo voor het raam. 

Locatie
Het terrein voor Jeugdland ……. is wederom vastgesteld op sportcomplex Nijlân. Achter de Atletiekbaan. Een mooi groen terrein wat goed af te sluiten is en toch overzichtelijk blijkt. ’s Nachts is er bewaking aanwezig. EHBO is dag en nacht aanwezig, maar deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing, diefstal en/of enig letsel.

Belangrijk

 • Geef bijzonderheden door aan de hoofdleiding, zoals (kleurstof-)allergieën, medicijngebruik, gedragsproblemen ed. Dan houdt de leiding daar rekening mee. Dit kan bij de informatiebalie aan de kassa.
 • Zorg dat uw kind tijdens de week geen dure en/of nieuwe kleding draagt en laat waardevolle spullen en geld thuis.
 • Geef uw kind een hamer mee op maandag om hutten te bouwen.
 • Geef uw kind op dins-, woens-, donder- en vrijdag zwemkleding en schone kleren mee.
 • Heeft uw zoon of dochter geen zwemdiploma, geef dan zwembandjes mee.
 • Zet op alle spullen uw naam, adres en telefoonnummer (denk aan kleding, broodbakjes en gereedschap).
 • Geef uw kind een lunch mee en wat extra’s te drinken. Ze krijgen tweemaal ranja.
 • Geef uw kind uw telefoonnummer mee, zodat wij u kunnen bereiken.
 • Als uw kind blijft slapen; geef dan een luchtbed (matje), pyjama, slaapzak en dergelijke mee. Er is gelegenheid voor de kinderen om ’s ochtends te douchen, vergeet dus de handdoek niet.
 • U haalt uw kind ’s middags eerst op, hij of zij is vanaf 19:00 weer welkom op ons terrein. Wij zorgen voor het ontbijt, zorgt u voor de lunch van uw zoon of dochter?

Foto’s
Tijdens activiteiten van Stichting KinderWerk In Leeuwarden kunnen foto’s gemaakt worden. Door directe of indirecte deelname (in de breedste zin van het woord) aan activiteiten van de stichting geeft de persoon, en/of aanwezige (wettelijke) vertegenwoordiger, toestemming om zijn of haar portret te gebruiken voor promotiedoeleinden van de stichting. Foto’s waarop zijn of haar portret staat kunnen op zowel de website als voor drukwerk worden gebruikt. Te allen tijde zal de stichting er voor zorg dragen dat het redelijk belang van de geportretteerde niet geschonden wordt. Indien het gebruik niet gewenst is, kan aan het secretariaat gevraagd worden de foto(‘s) per direct te laten verwijderen.